کاندیداهایی که رای ما رامی خواهید
عصرکلی گویی پایان یافته است شعارها به گِل نشسته اند

دوستان نامزد انتخابات! عصرکلی گویی پایان یافته است و شعارها به گل نشسته اند.
تاریخ این کهن دیار سرشار از فرازو فرودها و مالامال از امیدو ناامیدی هایی ست که حوادث و اتفاقات گوناگون و گاه متضاد درآن رقم خورده است.
حوادث دور را عجالتا به کناری می نهیم. از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال پنجاه و هفت با برگزاری جلسات تبلیغاتی گاها غیرقانونی از سوی مدعیان کرسی مجلس قانون گذاری آن هم در شرایط بسیار ویژه بین المللی وداخلی شاهد خوبی براین مدعاست.
تاکید بر شرایط (بسیار ویژه) از آن جهت است که تاثیر وتاثر رویدادهای جهانی امروز دیگر درچارچوب مرزهای ملی محصورنمانده وکلیت زیست بوم آدمیان در تمامی این کره ی خاکی را متاثر می سازد (چنانکه ساخته است).
فاجعه تغییرات اقلیمی، جنگ های خانمانسوز، موج عظیم پناهجویان، تنها چند نمونه از ابعاد این فجایع چالش برانگیزی ست که تک تک سیاست ورزان وسیاست پیشگان را از ارائه ی پاسخ بدانها گریز نیست.
شرایط ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک کشور ما درنقشه ی جهان درک این حساسیت را صدچندان می کند. شرایط داخلی هم با توجه به دوران پسا تحریم و ضرورت بهره برداری از تجارب ملل دیگر در نظاره و چگونگی رویکرد به نحوه ی قانون گذاری و در مجموع اداره کشور ویژگی خاص این برهه را گوشزد می کند.
یادداشت زیر با اندکی تلخیص به قلم آقای مجتبی لشکربلوکی از مدرسان دانشگاه صنعتی شریف نمونه بسیارخوبی از یک تحلیل عمیق، دقیق،عالمانه وشرافتمندانه ازیک چهره دلسوز دانشگاهی است:
دکترمحمد فاضلی نوشته اند: یکی از اطاق فکرهای آمریکا گزارشی با عنوان (هشت مساله بزرگ که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به آنها بپردازند) منتشر کرد. این گزارش شصت وسه صفحه ای مشخص می کند که جامعه آمریکا چه مشکلاتی دارد ونامزدها باید به چه موضوعاتی بپردازند. دراولین پاراگراف این گزارش می خوانیم:
سرگرم کننده وتوجیه کننده است که ببینیم که نامزدها یکدیگررا لجن مال می کنند، امامهم تر آن است که نامزدها اصلی ترین مسائلی راکه ملت با آن مواجه است مشخص کرده واگر انتخاب شدند، چگونه به این مسائل می پردازند. ویژگی های شخصی، وفاداری حزبی، فلسفه ی سیاسی و...نقش مهمی در تصمیم رای دهندگان برای حمایت از نامزدها بازی می کنند، اماموضع نامزدها درباره مسائل اصلی وراه حل ها باید سهم به سزایی در تصمیم رای دهندگان داشته باشد.
آیا وقت آن نرسیده است که نخبگان ایران نیز فهرستی از مهم ترین مسائلی که نامزدهای مجلس باید به آن بپردازند، منتشر کنند و خواهان اعلام موضع احزاب و گروه های سیاسی و حتی تک تک نمایندگان مجلس نسبت به آنهاشوند؟ اما آیا وقت آن نرسیده است از نامزدهای انتخاباتی مجلس واحزاب وگروه های حامی آن ها بپرسیم: آقایان وخانم ها، اصلاح طلبان، اعتدال گرایان، اصولگرایان، دموکراسی خواهان، لیبرال ها، اسلام گرایان، سکولارها، تجمل گرایان و...از هر قوم و زبان و دین و قشری که هستید، مساله اصلی کشور چیست؟ و آنها را چگونه تعریف می کنید؟ (خواهش می کنم مثل پاسخ گویان نظرسنجی های عوامانه نگوئید: بیکاری،تورم، رکود، محیط زیست...این حدازتعریف مساله به فهم سیاسی، تخصصی وساماندهی سیاسی نیازندارد. تعریف مشخصی ازاین مسائل ارائه کنید.)
صرف نظر از اینکه شما مساله را چه تعریف می کنید می شناسم نخبگانی را که ازشما می پرسند: بحران آب را چگونه مدیریت خواهید کرد/ بحران در صندوق های بازنشستگی را چگونه تعریف و مدیریت خواهید کرد؟ موضع شما در قبال سیاست منطقه ای ایران، واکنش در روابط ایران و عربستان چیست؟(خواهشا ما را به اصول حکمت،عزت، مصلحت ارجاع ندهید. به گونه ای سخن بگوئید که بفهمیم چگونه منافع ملی تا مین می شود؟)
برای کاهش مصرف انرزی چه می کنید (خواهش می کنم بیشتر از اینکه سیاست های بهینه را در پیش می گیریم، توضیح دهید.)
برای توسعه نامتوازن ایران و توسعه نیافتگی تعدادزیادی از استان های کشور، بالاخص درنواحی مرزی چه می کنید؟(لطفا نگوئید سیاست های محرومیت زدائی را در پیش می گیریم) این سوال به جواب های تفصیلی نیاز دارد. فهم نظری می خواهد، برنامه مدون نیاز دارد.
برای ساماندهی نظام رفاهی کشور چه می کنید؟ (لطفا نگوئید سیاست های فقرزدائی در پیش می گیریم. پاسخ دادن به این سوال به سطح بالاتری از توانائی نظری وشناخت میدانی وتدوین برنامه وسیاست نیاز دارد.
عصر پساتحریم وپسابرجام است، اماعصرپسامنابع هم هست. باکمبود منابع چه می کنید؟ لطفا نگوئید با تکیه برمنابع و مشارکت مردمی، کشور به قدرتی بی نظیردست می یابد. جواب این پرسش، تحلیل و اندیشه ورزی بیشتری می طلبد.
اما یک سوال دیگر، صادقانه پاسخ دهید: چگونه چند برابر حقوق نمایندگی را صرف تبلیغات انتخاباتی می کنید؟
دوستان نامزد انتخابات! عصرکلی گویی پایان یافته است. شعارها به گل نشسته اند.
انگ زدن ها تا به غایت کاربردشان استفاده شده اند وهمه ظرفیت های پوپولیسم عیان شده است...فکر دیگری کنید.
این یادداشت به قلم «خالد صالح نژاده» نوشته شده و در اختیار زریان فرار گرفته است.
منبع:سایت خبری زریان
انتهای پیام/
برچسب ها :
کاندیدمجلسبرنامهفهرست مسائلکلی گویینظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی