یادداشت/
تبدیل مدارس به «بنگاههای تجاری انتفاعی»/تبلیغ عمدی مسئولان برای کیفیت مدارس خصوصی گامی در جهت خصوصی سازی آموزش و پرورش

براساس برخی اخبار منتشر شده، دولت تصمیم دارد در طرحی 4 ساله، 90 درصد مدارس دولتی کشور را به بخش خصوصی واگذار کند
به گزارش سارال خبر،آموزش و پرورش در ایران پس از انقلاب رکن اساسی برای پرورش انسانهایی محسوب شده که این انسانها در افق آینده کشور قرار است نقشی جریان ساز و بنیادین را برای جامعه سازی و تمدن پردازی ایفا کنند.
حالا اما امروز و در ایران 1394 گویی سیاست های مالی و پولی به گونه ای بر گرده بدنه اقتصادی دولت فشار آورده است که دیگر یارای تامین هزینه های مالی این نهاد را ندارد و قرار است بخش دولتی در حوزه آموزش و پرورش را به بخش خصوصی تبدیل کنند.
امروز و توسط مقامات بلند پایه دولت یازدهم مجددا شاهد طرح سیاست هایی هستیم که می خواهند حوزه دولتی را در آموزش و پرورش محدود گردانند.
آنهایی که به این میدان به عنوان دکان سودآوری می نگرند که در کنارش می توانند از بهره های مالی فراوان و بیشماری برخوردار شوند و به اصطلاح دلالان آموزشی و دوم آن نهادهای بین المللی که سالهاست در آرزوی در دست گرفتن سکان تربیت انسان سکولار دارند پشت درب های آموزش و پرورش ایران اسلامی سماق می مکند!
فراهم سازی امکانات و شرایط لازم برای آموزش و ادامه تحصیل در جامعه به ویژه در مقاطع اولیه تحصیلی یکی از نیازهای ضروری و ابتدایی هر جامعه است که دولت موظف به هموارسازی مسیر آن است.
این روزها بحث واگذاری مدارس به بخش خصوصی داغ است آیا کسی که این تصمیم را می گیرد می داند با اجرایی شدن این طرح چندین خانواده فقیر در مناطق محروم از فرستادن فرزندان خود به مدرسه امتناع خواهند کرد؟
براساس برخی اخبار منتشر شده، دولت تصمیم دارد در طرحی 4 ساله، 90 درصد مدارس دولتی کشور را به بخش خصوصی واگذار کند. در حال حاضر بیش از 92 درصد دانشآموزان کشور در مدارس دولتی اشتغال به تحصیل دارند و بخش قابل توجهی از ظرفیت مدارس غیردولتی به علت هزینه بالا، کیفیت پایین خدمات و مدیریت «مشتریمدار» به جای «آموزشمحور»، خالی است.
تبلیغ برای «خدمات کیفی مدارس بخش خصوصی» در کشور ما در حالی به عمد از سوی برخی مسؤولان صورت میگیرد که براساس اعلام خود وزارت آموزشوپرورش، نتایج بررسی نمرات آزمون نهایی دانشآموزان در مدارس دولتی و غیردولتی نشان میدهد جز مناطق شمال شهر تهران و برخی مراکز استانها، نمرات کسب شده توسط دانشآموزان مدارس دولتی بهتر بوده است!
نکته جالب توجه اینجاست که اغلب مدارس خصوصی با برگزاری آزمون علمی و شرط معدل اقدام به گزینش دانشآموزان خود میکنند تا با مهندسی جامعه آماری، نتایج بهدست آمده در کنکور و آزمونها را حاصل کیفیت بالای خدمات خود جلوه دهند اما در مدارس دولتی چنین وضعیتی وجود ندارد و حقیقتا تلاش مضاعف کادر آموزشی و مساعدت اولیا در میانگین ارزشیابی بهدست آمده موثر است.
با این وجود گروهی از منفعتطلبان میکوشند با ترویج مکرر این موضوع که تحصیل در مدارس دولتی برابر با «بیاعتنایی والدین به سرنوشت فرزندان» است، زیرساختهای روانی لازم برای اجرای «پروژه تجاریسازی آموزشوپرورش» را فراهم کنند؛ پروژهای که هم اکنون لایحه رسمی شدن آن پس از پایان دوره آزمایشی، توسط دولت به مجلس تقدیم شده است.
برنامههای دولت یازدهم در حوزه آموزشوپرورش در طول 2 سال اخیر، نارضایتی گستردهای در زیرمجموعه خدوم و ارزشمند فرهنگیان ایجاد کرده است.
طرح خصوصیسازی بیش از 900 مدرسه دولتی در استان تهران به عنوان پایلوت پروژه خصوصیسازی کل آموزشوپرورش در آستانه تکمیل قرار گرفت و هدف از اجرای طرح ناقص«رتبهبندی معلمان» با حبس حقوق مندرج در قانون استخدام کشوری یا خصوصیسازی مدارس دولتی، «کیفیسازی خدمات آموزشوپرورش» اعلام شد.
پرداخت شهریههای میلیونی، تجارت در حوزه آموزش عمومی و عدم نظارت کافی دولت بر نحوه تعیین شهریه و کیفیت خدمات ارائه شده از اصلیترین مولفههای نارضایتی مردم است.
اصل سی ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
«دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»
سوال این است که تحقق این هدف مهم چگونه با تبدیل مدارس به «بنگاههای تجاری انتفاعی» و «استخدام نیروهای غیرمتخصص به جای معلم» همراه با کارشکنی در مسیر جذب فارغالتحصیلان دانشگاه مهم فرهنگیان، میسر است؟
یادداشت:علی هدایت
انتهای پیام/
برچسب ها :
خصوصی سازیآموزش و پرورشمدارس غیرانتفاعیمسئولاننظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی
شهروند [یکشنبه 11 بهمن 1394 | 11:55] پاسخ
با سلام واقعاً این تصمیم لطمات جبران ناپذیری به امرآموزش وارد می سازد متاسفانه چند سال اخیر با جذب نیروهای خرید خدمتی و.....که بارشته های بی ارتباط به آموزش و آموزش و پرورش از دانشگاهای غیر معتبر وغیر دبیری که هیچ دوره وآموزشی در ارتباط با روش های نوین تدریسو....نداشته اندسطح آموزش بسیار پایین آمده ونسلی بیسواد (شاید هم دارای مدرک)تحویل جامعه گردیده وادامهد خواهد یافت امیداست که با برنامه ریزی مناسب و جذب دبیران از طریق دانشگاه فرهنگیان این مهم در مسیر تعالی قرار گیرد به عنوان مثال من رفیق خودم با من مغازه دار بود ودر پیام نور یک لیسانس گرفته و امروز در آموزش و پرورش در یک پست بسیار حساس مشغول خدمت می باشد البته دبیران بسیار دلسوزی در شهرستان دیواندره هستند که لیاقت جایگاه معلمی را به حق دارن.