زنبوردار فعال در شهر زرینه عنوان کرد:
پرورش زنبور عسل آغاز شغلی پردرآمد با سرمایه کم/ متاسفانه نهادهای مربوطه از زنبورداران شهرستان حمایت آنچنانی نمی کنند

زنبوردار فعال در عرصه اقتصادی مقاومتی می گوید: پرورش زنبور عسل با توجه به اینکه سرمایه کمی برای آغاز کار می خواهد و سود خوبی عاید کارآفرین می نماید.
به گزارش خبرنگار سارال خبر، یکی از راهکارهایی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است سروسامان دادن وضعیت اقتصادی کشور در جهت مقابله با تحریم های اقتصادی و خودکفایی در تولید بحث «اقتصاد مقاومتی» می باشد.
در این راستا با توجه به پتانسیل های موجو در کشور و استفاده از سرمایه های داخلی می توان در این راه گام برداشت و شاهد خودکفایی در اقتصاد ملی بود.
اقتصاد روستایی نیز خود جزئی از اقتصاد ملی است که با کشاورزی وابستگی متقابل دارد و با تغییر در اقتصاد ملی در اقتصاد روستایی نیز تغییر ایجاد می گردد وسیاستهای اقتصاد مقاومتی به منابع محیطی و اقتصادی مردمی وابسته می باشد.
اگر در روستاها بحث اشتغال و تولید دنبال شود از مهاجرت بیرویه روستائیان به شهرها میشود و بسیاری از مشکلات جامعه با تلاش روستائیان و تامین نیازهای شهر نشینان در حوزه کشاورزی، دامداری و… برطرف میگردد.
با این اوصاف در این سالها با حمایت از تولیدات کشاورزی اعم از زراعت و باغداری و دامپروری گام هایی در جهت رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی برداشته شده است که بسیج سازندگی در این امر پیشگام بوده است و با همکاری و دادن تسهیلات راه را برای گام برداشتن در این زمینه هموار ساخته است.
پرورش زنبور عسل با توجه به اینکه سرمایه کمی برای آغاز کار می خواهد و سود خوبی عاید کارآفرین می نماید می تواند برای جویندگان کار در منطقه دیواندره از جمله دشت هوه تو و سارال به دلیل پتانسیل های موجود در این مناطق منبع درآمد بوده و اشتغال پایداری ایجاد کند.
به همین منظور برای آگاهی از وضعیت این کار به یک زنبور دار در شهر زرینه واقع در فلات اوباتو مراجعه می کنیم و به گفتگو می نشینیم.
سالار فلاحی متولد سال 1373 می باشد و دارای 23 سال سن و ساکن شهر زرینه می باشد سال گذشته کار زنبور داری را شروع کرده و از ثمره و مشکلات موجود در این زمینه می گوید.
این کارآفرین در ارتباط با نحوه شروع کار گفت: گام اول کار را از سال 94 در عرصه زنبور داری شروع کردم و در مدت این دوسال با همکاری بسیج سازندگی سپاه شهرستان دیواندره بعد از اخذ تسهیلات اقتصاد مقاومتی تعداد 40 کندو خریداری کردم و با این کار من و برادرم و پدرم در این زمینه مشغول شدیم.
وی افزود: سرمایه اولیه برای اجرایی این کار دریافت 100 میلیون ریال از بسیج سازندگی سپاه دیواندره و مقداری نیز آورده خودم بود تا توانستم عرصه زنبور داری را دایر کنم و به لطف خدا میزان درآمد و سود این عرصه به گونه ای بوده که شکر گذار هستیم و از آغاز کار رضایت داریم.
فلاحی به نحوه کار در این زمینه پرداخت و گفت: ابتدا 40 صندوق خریداری کردیم و از این تعداد صندوق در سال اول توانستیم مقدار 600 کیلو عسل طبیعی برداشت نماییم و با توجه به بهره وری خوب آن اقدام به خرید 45 کندو دیگر را نیز خریداری کردیم و اکنون 85 کندو زنبور دارم.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: با توجه به کوهستانی بودن و سردسیری منطه هوه تو سرسبز می باشد و عسل خروجی از کندوهای ما کاملا طبیعی می باشد و از آنجا که برند عسل کردستان مشتری زیادی دارد می توان با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.
فلاحی خاطرنشان ساخت: پرورش زنبور عسل در مناطقی مثل روستای ما که کوهستانی است و آب و هوایی خوبی دارد به صرفه بوده و با توجه به این که هزینه های کمی برای شروع می خواهد می تواند شغل خوبی برای جوانان جویای کار در این منطقه باشد و در کنار آن می توان در زمینه باغداری و کشاورزی هم فعالیت کرد.
این فعال اقتصاد مقاومتی می گوید: کسانی که میخواهند عسل مرغوب و طبیعی داشته باشند، تنها یکبار در سال و آن هم آخر تیرماه از کندوها عسل برداشت می شود.
فلاحی در زمینه مشکلات تولیدکنندگان عسل گلایه کرد و عنوان کرد: متاسفانه هیچ نهادی از تولید کنندگان عسل و زنبورداران شهرستان حمایت آنچنانی نمی کنند و به همین خاطر فعالان این عرصه مشکلات زیادی دارند که حل نمی شود.
وی افزود: ما برای تهیه موم و کندو و شکر با مشکلات زیادی روبرو هستیم یک تعاونی زنبورداران در شهرستان دیواندره فعالیت می کند که متاسفانه تهیه ضروریات از این تعاونی بسیار گرانتر از بازار آزاد تمام می شود و جنسی که به ما می دهند نسبت به شهرستان های اطراف گاهی تا 50 درصد گرانتر می باشد.
وی به تهیه موم اشاره کرد و گفت: تعاونی موم ها را کیلویی 35 هزار تومان به فروش می گذارد در صورتیکه همین مقدار در شهرهای اطراف 25 هزار تومان است و یا تخته کندوها در این تعاونی نیز به همین صورت گرانتر عرضه می شود.
این زنبوردار زرینه ای در ادامه افزود: مشکل دیگر ما کمبود و گرانی شکر است که امسال با توجه به قیمت بالا ی آن نتوانستیم برای تقویت زنبورها در مواقع سرد سال شکر تهیه نماییم و این امر سبب شد محصول امسال بنده با توجه به دو برابر بودن کندوها در مقایسه با سال گذشته به نصف کاهش یابد و حتی نتوانستیم زاد و ولد خوبی در کندوها داشته باشیم.
وی به نبود بازار فروش نیز اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه متولی خاصی در خرید محصول ما وجود ندارد و ما خود باید برای آن مشتری پیدا کنیم و با توجه به کیفیت بالای عسل نیز بخاطر جذب مشتری به پایین تر از قیمت واقعی به فروش می رسانیم و دستگاه های متولی از جمله سازمان جهاد کشاورزی و تعاونی زنبور داران شهرستان در این راستا هیچ کمکی نکرده و در برخی موارد هم سنگ اندازی می کنند از جمله امسال برای بیمه کردن کندوها اجبار نمودند که با پرداخت هزینه ای بالا شناسنامه بهره برداری تهیه نماییم و ما نیز به این دلیل نتوانستیم کندوها را بیمه و از بیمه زنبورها استفاده کنیم.
سالار فلاحی در پایان خاطرنشان ساخت: با حمایت مسئولان شهرستان ما میتوانیم حرفه خود را گسترش دهیم ولی متأسفانه در این مورد مورد بی مهری قرار می گیریم و انتظار داریم سازمانها با توجه به شعار امسال واقعاً اقدام و عمل کرده و از ما حمایت کنند ما میتوانیم موجب افزایش اشتغالزایی و تولید عسل خالص در شهرستان و استان شویم.
انتهای پیام/
برچسب ها :
زنبورداریاقتصاد مقاومتیکارآفرینزرینه اوباتواقتصادروستاکندوپرورش زنبور عسلحمایتتعاونیجهاد کشاورزیدیواندرهنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی