سرپناهی برای زندگی تلخ خانوادهای در روستای شالیشل

11 ماه پیش گزارشی از زندگی تلخ خانوادهای در روستای شالیشل از توابع شهرستان دیواندره منتشر شد که نتیجه آن ایجاد سرپناهی امن و گذر زندگی آن خانواده از شرایط سخت شد.
به گزارش سارال خبر به نقل از خبرگزاری فارس از سنندج، 26 مهرماه سال گذشته، گزارشی با عنوان "تمامی دارایی یک خانواده"، از زندگی تلخ خانوادهای در روستای شالیشل از توابع شهرستان دیواندره را به تصویر کشیدیم.
گزارشی که بسیاری از مسئولان را به تکاپو انداخت تا برای شرایط سخت زندگی خانواده سه نفره کالطفالله چارهای بیندیشند.
چند ساعت بعد از انتشار این گزارش، مهربانی از قلبهای مردم خیّر در گوشهگوشه ایران اسلامی بیتوجه به آیین و مذهب و زبان این خانواده جوشیدن گرفت و بسیاری از خوانندگان خواستار آدرس و یا شماره حساب برای کمک به آنها شدند.
مرکز ارتباطات مردمی رئیس جمهور نیز طی تماسی با خبرگزاری فارس برای کمک به این خانواده اعلام آمادگی کرد، اما طبق بررسیهای انجام گرفته هیچ کمکی از سوی این مرکز به این خانواده صورت نگرفت!
نزدیک ظهر است که به روستا میرسیم، 323 روز از آن روز میگذرد، روزی که کالطفالله را با آن اندام نحیف و رنجور در میان رختخوابی کثیف در خانهای نمور دیدم.
این بار نیاز نیست برای دیدن خانواده کالطفالله مسیر صعبالعبور را طی کنم، چراکه وقتی انسانهای خیّر بخواهند، جاده مهربانی همیشه باز خواهد ماند و کمی درک و یک مشت معرفت خیّرین سقفی امن بر سر آینه خانم و پسرش در نزدیکترین نقطه دسترسی روستای شالی شل میشود.
آخرین نفری هستم که به داخل منزل وارد میشوم، خانهای که دیگر از دیوارهای سیاه که به شب لبخند میزد و تارهای بهم تنیده عنکبوتها، بوی نم و دود چراغ نفتی کهنهای که هوا را سنگین و نفس کشیدن را لحظه به لحظه برای انسان دشوارتر میکرد، خبری نیست.
لبخند در قاب چهره آینه خانم محو نمیشد و جای سنگین اشکهایی را که در سفر قبلی به این روستا و دیدار با خانوادهاش تجربه کرده بودم گرفته بود، جای خالی کالطفالله که چند هفته پیش دارفانی را وداع گفته و در خانه ابدی سکنی گزیده است در کنار آینه خانم و پسرش در زیر این سقف امن خالی است.
اما حتی داغ مرگ همسر و پدر که هنوز چند هفتهای از کوچش به دیار باقی میگذرد، نمیتواند شادی نجات یافتن از آن وضعیت تلخ را از آنان بگیرد، بهار به زندگی آینه خانم لبخند زده و زمستان و خزان برایش در این روزهای پاییزی معنا ندارد.
قطرات مهربانی مردم خیّر بر کویر نیاز این خانواده باریدن گرفت و تلاش و حمایت برخی دستگاههای حمایتی هم دست به دست هم داد تا زندگی بار دیگر به او و پسر مریضش لبخند بزند.
آینه خانم به رسم میهماننوازی، میهمانان را به نشستن دعوت میکند و خود نیز در کنار آنان مینشیند چهره برخی حاضرین برای پیرزن غریبه نیست، از این رو بیشتر آنها را مخاطب قرار میدهد.
وقتی در مورد شرایط جدید زندگیشان میپرسند؛ میگوید: از جهنمی تلخ به واسطه کمک مردم خیّر و حمایت کمیته امداد و برخی دستگاههای حمایتی نجات یافتیم، خدا بهشت را نصیبشان کند.
این را که میگوید؛ اشک بر چهره پیر و چروکش جاری میشود و برای مخفی کردن آن از دید حاضرین قاب صورتش را در میان دستان پیر و چروکیدهاش پنهان میکند.
فرماندار دیواندره سکوت را میشکند و از آینه خانم میپرسد: آیا نخستین کسی را که در آن شرایط سخت به سراغتان آمد به خاطر داری و اگر او را ببینی میشناسی؟
میگوید: سال گذشته بود یک خانم(خبرنگار فارس)، به همراه چند نفر به سراغمان آمد و قطعاً اگر ببینمش او را خواهم شناخت، آخر مگر میشود فراموشش کرد!
با سخنان آن پیرزن و دیدن تمیز شدن سر و وضع او و پسرش و سرپناه امنی که روی سرشان بود، انگاری خداوند تمام شادیهای دنیا را در این روستای دورافتاده به من داده بود.
عکسالعمل آینه خانم بعد از دیدن من آنقدر زیبا بود که هیچ کلام و قلمی قادر به توصیف آن نیست، درخشش امید و شادی را در نگاهش با تمام وجود احساس کردم و از این همه شادی او شاد شدم.
نخواستم با تسلیت مرگ همسرش، فضای شاد حاکم بر قلب او و پسرش را خدشهدار کنم، این بود که از وضعیت امروزشان میپرسم؟
میگوید: بهار به زندگی من و فرزندم لبخند زد کاش همسرم هم این روزها را میدید و این سقف امن را که بر سرمان سایه انداخته است، تجربه میکرد.
هرچند عمرش کفاف دیدن این روزهای شاد و آرام را نداد، اما در تمام روزهای باقیمانده از عمرش که آجرهای این خانه یکی پس از دیگری بالا میرفت و در روزهایی که خیّرین از دور و نزدیک برای کمک کردن به ما به سرای بیکسیمان سر میزدند با آن شرایط سخت و بیماریاش برایشان دعا میکرد.
همسرم این خانه را ندید و از دنیا رفت، اما امیدی که مردمان خیّر و مسئولان زحمتکش در این مدت در دلش روشن کردند بسیاری از تلخیهای را برایش شیرین کرد.
بعد از اطلاعرسانی که از وضعیت زندگی ما از طریق آن خانم صورت گرفت، خیّرین در کنار کمکهای نقدی برای همسرم هم ویلچری آوردند و در روزهای باقیمانده از زندگیاش به وسیله آن در روزهای آخر زندگیاش توانست بعد از سالها از آن اتاق نمور و تاریک بیرون بیاید و روشنی آفتاب و طراوت بهار را روی پوست و جانش حس کند.
تنها آرزوی همسرم در آن شرایط سخت با اهدای آن ویلچر برآورده شد و در روزهای پایانی زندگیاش شادی را به خوبی میتوانستم در وجودش احساس کنم.
امروز به لطف آنها سرپناهی امن بر سر من و پسرم وجود دارد و میتوانیم روزهای باقیمانده از عمرمان را با خیال راحت و بدون ترس فرو ریختن سقف بر سرمان به پایان برسانیم.
میگویم درخواست دیگری دارید که میگوید: کفشهای تمام کسانی را که برای نجات ما از آن شرایط سخت قدمی برداشتند میبوسم و تنها آرزویم این است که خداوند بهشت را قسمتشان کند.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر یکی از همسایهها به ما برق داده و نبود گاز طبیعی در شرایطی که فصل سرد سال نزدیک است از دیگر مشکلاتی است که امیدواریم با نگاه مهربان مسئولان این مشکلاتمان نیز رفع شود.
با وجود اینکه تمام وسایل زندگیاش دو تخته فرش اهدایی و چند پشتی است؛ اما توقع این پیرزن تا همین حد است و بیش از آنکه از کمبودها بگوید از سقف امن روی سرش شکرگزاری میکند.
لحظهای سکوت بر فضای خانه حاکم میشود، مدیر کمیته امداد دیواندره طلسم سکوت را میشکند و در مورد اجرا و میزان اعتبارات صرف شده برای احداث این واحد مسکونی عنوان میکند: در راستای اجرای این پروژه بیش از 25 میلیون تومان هزینه شده است.
انور خالدیان با بیان اینکه 10 میلیون تومان از این اعتبار توسط خیّرین به این خانواده اعطا شده و 4 میلیون تومان نیز از طریق بهزیستی تأمین شده است، اضافه میکند: بیش از 11 میلیون تومان و کارهای مهندسی این واحد مسکونی نیز از طریق کمیته امداد امام انجام شده است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان نیز در این بازدید میگوید: اجر و ثوابی که در انجام کار خیر و کمک به نیازمندان وجود دارد قابل توصیف نیست.
قنبر موسینژاد تبیین میکند: در اطراف ما نیازمندان زیادی وجود دارد که نیازمند حمایت افراد خیّر هستند و دستگیری از آنان همواره مورد تأکید قرآن است.
وی، نقش خیّرین در اجرای این پروژه را تأثیرگذار میخواند و بیان میکند: مشارکت افراد خیّر در برنامههای مختلف کمیته امداد نقش بهسزایی در تحقق اهداف این نهاد در زمینه محرومیتزدایی داشته است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان با بیان اینکه خدمت صادقانه و بیریا تنها چیزی است که برای مسئولان در نظام اسلامی میماند، تشریح میکند: جامعه هدف کمیته امداد را افرادی تشکیل میدهند که نه زبان تقدیر و نه زبان گلایه دارند و خدمت به آنها توفیق الهی است که نصیب ما شده است.
وی همچنین به آمار بالای مددجویان زیرپوشش این نهاد اشاره میکند و میگوید: قطعاً خدماترسانی مطلوب به این ولینعمتان و ایجاد بسترهای لازم برای توانمندسازی آنان نیازمند حمایت افراد خیر و نوعدوست است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان با قول مساعد نسبت به تأمین اعتبارات مورد نیاز برای خرید امتیاز آب و برق بار دیگر خنده را در قاب چهره آینه خانم نشاند و اشک شادی را از چشمانش سرازیر کرد.
فرماندار دیواندره نیز با ابراز خرسندی از رفع مشکل این خانواده نیازمند و تقدیر از کمیته امداد کردستان و خیّرینی که در راستای انجام این کار خدا پسندانه تلاش کردند، میگوید: خبرگزاری فارس که شرایط سخت زندگی این خانواده را به تحریر و تصویر کشید نقش مهمی در این کار خیر دارد.
بهرام فاتحی توضیح میدهد: تأثیر عمیق گزارش کار شده در مورد زندگی تلخ این خانواده در خبرگزاری فارس موجب شد مردم خیّر برای کمک به آنها کمر همت ببندند و نتیجه آن سقف امنی برای این خانواده نیازمند شد.
آینه خانم که انگار مرگ همسرش او را نیز کمی به ترس انداخته قبل از خروج میهمانان آخرین درخواستش را از مسئولان حاضر با اشاره به پسرش که در گوشه اتاق نشسته، اینگونه مطرح میکند و میگوید: پسرم بیچاره قادر به نگهداری از خود نیست و بعد از مرگ من هم هیچ پشتیبانی ندارد، جملهاش را تمام نکرده، سیل اشک از چشمانش جاری میشود.
و حرف آخر...
مادرم تا زمانی که رگهای مهربانی در کالبد سرزمین اهورایمان جریان دارد و ایثار و گذشت بزرگترین رمز پیروزی مردان و زنان این دیار است خدای فرزندت هم بزرگ است، نگرانش نباش.
نبود وسایل گرمایشی و امکانات اولیه زندگی خواسته فرزند آینه خانم از مسئولان و خیّرین بود که از خبرگزاری فارس خواست تا این خواسته را به گوش مسئولان برسانند به امید روزی که هیچ نیازمندی در زیر آسمان شهرها و روستاهای ایران عزیزمان وجود نداشته باشد...
روز قیامت به اندازه ذرات کوچکی که وقت عبور آفتاب،
توی آسمون میبینیم، از آدم حسابرسی میکنن!
آیا توان این رو داریم که جوابگوی ریز اعمالمون باشیم؟!
مهربانی ساده است، سادهتر از هر آنچه فکرش را بکنی، فقط کافی است به خودت ایمان داشته باشی و به معجزه مهر.
کافی است یاد بگیری انسان بودن فقط زنده بودن نیست و باید زندگی کرد و زندگی چیزی جز مهربانی و عشق ورزیدن به آفریدههای خداوند نیست.
انتهای پیام/
برچسب ها :
روستای شالی شلدیواندرهبخش کرفتوکمیته امدادخیریننظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی
ژیار [دوشنبه 23 شهریور 1394 | 02:15] پاسخ
خیلی زیبا بود. خدا رو شکر هنوز صدای مهربانی شنیده میشه