کاش به جای خون به مردم کردستان هوای پاک اهدا می شد

هفته محیط زیست از 16 تا 22 خرداد ماه آغاز شده است در این هفته ما باید منتظر پاسخگوی مسئولین این سازمان باشیم که تاکنون برای حل این معضلات چه کاری صورت گرفته است ولی متاسفانه آنچه را که دیروز با آغاز این هفته شاهد بودیم ریاست سازمان محیط زیست کردستان از اهدای خون کارمندانش خبر داد.
به گزارش خبرنگار سارال خبر، همه محیطهایی که مجموعهای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده همچون هوا، آب، اتمسفر، صخره، گیاهان و غیره، که انسان را احاطه میکنند با هم در کنش هستند و در آنها زندگی جریان دارد و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر میگذارند محیط زیست را تشکیل میدهند.
براساس این تعریف محیط زیست متفاوت از محیط زیست می باشد چون که در تعریف طبیعت مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی منحصراً در نظر گرفته میشوند اما محیط زیست با توجه به برهمکنشهای میان انسان و طبیعت و از دیدگاه بشر توصیف میشود و تقریباً تمامی عوامل تشکیلدهنده محیط زیست تحت تأثیر فعالیتهای انسان قرار می گیرند.
با این اوصاف در قرن بیست و یکم حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از سه پایه توسعه پایدار شناخته میشود.
در اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوري اسلامي آمده است: «حفاظت محيط زيست كه نسلامروز و نسلهاي بعد بايد در آن حيات ا جتماعي رو به رشدي داشتهباشند، وظيفه عمومي تلقي ميگردد از اين رو فعاليتهاي اقتصادي وغير آن كه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غيرقابل جبران آن ملازمه پيدا كند، ممنوع است.»
سازمان حفاظت محیط زیست ایران که سازمانی دولتی و وابسته به ریاست جمهوری است و بر امور مربوط به حفظ محیط زیست ایران از جمله تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور حفاظت از محیط زیست و تضمین بهرهمندی درست و مستمر از محیط زیست و همسو با توسعه پایدار،حفاظت از تنوع زیستی کشور و پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست نظارت دارد.
طی سالهای اخیر کشورمان با مشکلات زیست محیطی در زمینه هوا و آب و محیط دست و پنجه نرم می کند و راهکاری اساسی در این زمینه از سوی دولتمردان ارائه نشده است و اگر اقدامی هم صورت گرفته است فقط به صورت مسکنی موقتی بوده و بعد از مدتی «روز از نو و روزی از نو »شده است.
آلودگی هوا از معضلات جدی و عامل تهدید کننده سلامتی مردم به شمار میرود که محیط زیست کشور با آن روبروست.
در این سالها آلودگی ناشی از گرد و غبار در شهرهای غربی و مرکزی کشور یکی دیگر از عواملی است که به آلودگی هوا در کشور افزوده شده است و نیمی از سال 22 استان را فرا میگیرد و شهروندان در این روزهای بهاری با آن روبرو بوده و حتی کشیدن نفس برایشان سخت می شوداما برای این مساله تا کنون اقدام جدی صورت نگرفته است.
این روزها در مناطق مختلف کردستان به سختی می توان نفس کشید،گندمزارها و طبیعت در زیر آوار ریزگردها خفه شده اند و بارندگی های مناسب در سال آبی جاری را به کام همه تلخ کرده است از کودک و پیر گرفته تا بیمار و سالم همه فریادشان درآمده است اما گوش مسئولان گویا خواستار شنیدن آن نیست.
کردستانی که از لحاظ آب و هوا شهره آفاق بود امروز کشیدن نفس برایش در میان غبار سخت شده است.
از دیگر معضلات زیست محیطی آلودگی آبها بر اثر فعالیتهای انسان بر روی آبها می باشد که از جمله آنها از بین رفتن منابع آب و مصرف بیش از حد آب و آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی می باشد.
ایجاد سدها به منظور جلوگیری از هدر رفت آبهای سطحی خود معضلی دیگر است که با تغییر در اکوسیستم منطقه خود عاملی در جهت تخریب محیط زیست است که با متوقف کردن جريان رودخانه و ذخيره آب مي به عنوان يک عامل ناپايدارکننده در طبيعت محسوب می شوند.
يكى دیگر از آثار منفى ايجاد سد بر برخى رودخانه ها اسراف در استفاده از آب در كشاورزى و نابودى محيط طبيعى زيست گونه هاى گياهى و جانورى است.
فاضلاب های شهری بی محابا وارد رودخانه ها و آبهای سطحی و زیر زمینی می شوند و کسی پاسخگو نیست تانکرهای حامل سوخت و مواد شیمیایی هرساله در کردستان در آب و خاک این دیار واژگون می شود و منابع آبی و خاکی را آلوده می کنند و مسئولین به آسانی آن را نادیده گرفته و همه چیز را به باد فراموشی می سپارند.
ادارات خدمات رسان در راستای منفعت و بالا بردن آمار خود بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی هر کدام در نابودی محیط زیست گام بر می دارند فعالیتهای کشاورزی از جمله زراعت مفرط، آبیاری زمینهای زراعی، چریدن بیش از حد دامها در مراتع، جنگلزدایی و بیابانزایی،کود پاشی غیر اصولی،تخریب مراتع،سم پاشی و... همه و همه باعث از بین رفتن تعادل موجود میان زیستگاه ها شده ، و در نهایت سبب آلودگی و از بین رفتن آن میشوند.
در اطراف اغلب شهرهای استان سایت هایی به نام سایت دفن زباله شهری وجود دارد که دستگاه مربوطه یعنی شهرداری عموما بدون توجه و مکان یابی و دفن مناسب زباله ها را در طبیعت رها کرده که خود جزو اصلیترین تهدیدات زیست محیطی در استان به حساب می آید چرا که عدم مدیریت زباله ها علاوه بر آلودگی خاک آلودگی هوا را به دنبال داشته و سلامت مردم را نیز تهدید می کند.
اما این موضوع ها علیرغم دغدغه مسئولان متولی مشخصی برای اجرای اقدامات کاهشی ندارد البته شاهکارهای مشکلات محیط زیستی در کردستان بسیار است که پرداختن به آن در حوصله این یادداشت نمی گنجد ولی آنچه جالب توجه است اقدامات سازمان محیط زیست در این راستا می باشد.
هفته محیط زیست از 16 تا 22 خرداد ماه آغاز شده است در این هفته ما باید منتظر پاسخگوی مسئولین این سازمان باشیم که تاکنون برای حل این معضلات چه کاری صورت گرفته است ولی متاسفانه آنچه را که دیروز با آغاز این هفته شاهد بودیم ریاست سازمان محیط زیست کردستان از اهدای خون کارمندانش خبر داد من از روز گذشته هرچی به ذهنم رجوع می کنم اهدای خون امر پسندیده و نیکویی است ولی ارتباط آن با محیط زیست را متوجه نشدم دیروز مردم بخاطر آلودگی هوا تنگه نفس می شدند ولی دوستان خون اهدا می کردند آیا خون به هوا تبدیل می شود یا آلودگی محیط را پاک میکند جالب است خون چند نفر از کارکنان این اداره چند نفر که بر اثر ناراحتی تنفسی و آسم و قلب می میرند را نجات می دهد اما در کل این اقدام از نظر مدیر کل بسیار جالب بوده و تا آنجا که توانستند رسانه ای کردند.
زمین های کشاورزی منطقه دیواندره به دلیل کم کاری اداره جهاد کشاورزی در تعیین میزان نیازمندی به کود همه شیمیایی شده و کم کم رو به شور شدن می نهند و کشاورز سنتی منطقه نیز فقط از روی عادت سالانه خروارها کود در زمین می پاشند و خاک و آب سطحی و زیر زمینی را آلوده می کنند و محیط زیست در خواب است.
جریمه های سنگین را برای حیوانات موذی از جمله گرگ و خوک که بومی منطقه نیستند وضع می کند اما کسی نیست برای جان بی بهای شهروندان کردستانی جریمه ای پرداخت کند وپاسخگو باشد.
خوب است که کردستان از لحاظ کارخانه و صنعت چیزی ندارد وگرنه بدتر از اینها سرمان می آمد هر چی بلا بود سر کارخانه دارها خالی می شد.
درد بسیار و مجال اندک اما تنها باید گفت: ای اداره محیط زیست کردستان چند سالی است که مردم سرزمینم هوای پاکشان آرزوست.
انتهای پیام/
برچسب ها :
محیط زیستهواپاکخونکردستاننظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- فرمانده جدید سپاه شهرستان دیواندره معرفی شد
- فرماندار: ۱۰۲ پروژه دهه فجر امسال در دیواندره افتتاح یا کلنگ زنی می شود
- کردها انتظار دارند عیار دولت سیزدهم را لمس کنند
- نام لژیونر کرمانشاهی در لیست دعوت شده ها به تیم ملی/هافبک دیواندره ای در لیست انتظار
- تکخوانی کنتور برق ۵۹ روستای شهرستان دیواندره در سال جاری
- شورای دوره ششم شهر دیواندره آغاز به کار کرد
- اقوام و مذاهب مایه اقتدار ایران اسلامی هستند
- حدود 30 هزار مترمربع از معابر اصلی روستاهای بخش مرکزی دیواندره آسفالت می شوند
- ۲۶۵ روستا از توابع بخش سارال دیواندره از خدمات کاروان سلامت بهرهمند شدند
- روز پرکار نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران برای یکسان سازی حقوق بازنشستگان/ فتحی با یکصد امضاء لایحه یکسان سازی حقوق بازنشستگان را فعال کرد
- واکسیناسیون دانشآموزان 12 تا 18 سال کردستان از امروز یکشنبه آغاز میشود
- کشت پاییزه گندم در اراضی کشاورزی دیواندره
- نمایندگان مجلس با جدیت اجرای قانون جهش تولید مسکن را پیگیری میکنند
- مهاجرت معکوس با اجرای طرح هادی در روستاها/ روستاهایی که به نوبت رنگ و بوی شهر به خود میگیرند
- از مدارس دیواندره تا جایزه نوبل ایرانی
- مطالعات پاکسازی غار کرفتو دیواندره آغاز شد
- اهدای یک هزار جلد کتاب در جشن کتاب روستای باغچله
- بازداشت ۲ نفر از مدیران صفحات مجازی در دیواندره
- ذخیره بیش از ۲۰۰۰ نمونه خون بندناف در بانک خون کردستان
- ۳۸۰ بسته معیشتی بین نیازمندان دیواندره توزیع شد