زباله شهر دیواندره بلای جان زمینهای کشاورزی

عدم وجود سایت دفن زباله استاندارد در روستاها و شهر دیواندره متأسفانه آشغال سبک ازجمله پلاستیکها که به گفته کارشناسان بین 250 تا 500 سال تجزیه آن طول میکشد به داخل زمینهای کشاورزی میرود.
به گزارش سارال خبر، درآمد اقتصادی شهرستان دیواندره بر پایه کشاورزی است و اگر نسبت به وضعیت کشاورزان کمتوجهی شود آن اندک درآمد هم از بین میرود و دقیقاً دیواندره یا به شهری خوابگاهی تبدیل میشود یا مردم آن بار سفر را به سمت پایتخت میبندند.
عدم وجود سایت دفن زباله استاندارد در روستاها و شهر دیواندره متأسفانه آشغال سبک ازجمله پلاستیکها که به گفته کارشناسان بین 250 تا 500 سال تجزیه آن طول میکشد به داخل زمینهای کشاورزی میرود.
سایتهای جمعآوری زباله در شهرستان دیواندره عاملی است که محیط زیست این شهرستان را به خطر انداخته است و بعد از چندین سال هنوز تدبیری برای رفع این مشکلات اندیشیده نشده است.
این امر اعتراض کشاورزان و حامیان محیط زیست در دیواندره را به همراه داشته است:
پخش زبالهها در زمینهای کشاورزی
یکی از کشاورزان دیواندرهای در این خصوص میگوید: هرساله قبل از برداشت پلاستیکهای که از سایت دفن زباله به زمینهای کشاورزی میآید را جمعآوری میکنیم که انجام این کار بسیار مشکل است.
جبار ویسی ادامه میدهد: بارها برای جمعآوری این پلاستیکها بهصورت دستهجمعی اقدام کردهایم اما بعد از چند روز این اتفاق دوباره تکرار میشود که واقعاً زبالهها همه ما را کلافه کرده است.
وی میافزاید: صاحبان کمباینهای که گندم را برداشت میکنند به ما میگویند به دلیل اینکه زمینهای شما پر است از نایلون و آشغال زمینهای شما را برداشت نمیکنیم و همین موضوع باعث شده است تا قسمتی از زمینها را یا با دست بهصورت سنتی برداشت کنیم یا از خیر آن بگذریم.
آلوده شدن چشمهها
یکی دیگر از کشاورزان بیان میکند: سالهاست که در این منطقه کشاورزی انجام میدهیم قبلاً چشمههای اطراف آب گوارای داشتند حتی در چند متر پایینتر از چشمه اصلی میتوانستیم آب برداشت کنیم و از آن بنوشیم اما در حال حاضر بهزور میشود از خود چشمه اصلی هم آب برداشت کرد چون پر از آشغال شده است.
سالار رحمانی با انتقاد از محیطزیست و شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیواندره گفت: آیا نگهداری و حفاظت از محیطزیست و طبیعت در شرح وظایف اداره محیطزیست نیست. مردم میخواهند بدانند عملکرد این اداره نسبت به آلوده شدن طبیعت توسط سایتهای زباله روستاها و شهر دیواندره چه بوده است.
این کشاورز تصریح میکند: آیا بهداشت محیط جز وظایف شبکه بهداشت و درمان نیست، چرا هنوز نسبت به تعیین تکلیف این سایت دفن زباله اقدام قانونی انجام نگرفته است.
وی ادامه میدهد: از مسئولان استدعا داریم که فکری به حال این زمینها بکنند ما هم حق زندگی و کسب درآمد داریم، تنها منبع درآمد ما همین زمینهای کشاورزی است که متأسفانه آنهم توسط زبالههای شهر دیواندره ویرانشده است.
رحمانی میافزاید: از طریق شورای روستا چندین مرتبه با ادارات زی ربط ازجمله بخشداری، فرمانداری، شهرداری، شبکه بهداشت و درمان و .... مکاتبه کردهایم اما دریغ از یک جواب که به داد این کشاورزان برسد.
مکان یابی غلط سایت های دفن زباله
یک فعال حفاظت از محیطزیست دراینباره میگوید: مکانیابی و جانمایی غلط سایتهای زباله در شهرها و روستاهای شهرستان دیواندره باعث شده است نهتنها محدوده یک روستا بلکه اکثریت زمینهای این شهرستان دچار معضل شوند .
سهراب زادمهر ادامه میدهد: متأسفانه بیتجربگی دهیاران و عدم مشورت آنها با افراد صاحبنظر باعث شده تا در جانمایی احداث سایت زبالهها اشتباه کنند و باد مستقیم زبالهها را به داخل روستا برگرداند بهعنوانمثال زبالههای جمعآوریشده چند روستا به داخل خود روستا برمیگردد.
انتقاد مسولان از عدم دفن زباله توسط شهرداری و دهیاران
حمید حاجی لاری مدیر شبکه بهداشت و درمان دیواندره اوایل سال جاری از وضعیت سایت دفن زباله شهر دیواندره انتقاد کرد و گفت: این سایت دارای مشکلاتی از قبیل قرار گرفتن در مسیر سیلاب، عدم حصارکشی، عدم دفن روزانه زبالهها، وجود سگهای ولگرد و زباله دزدها است.
علیاشرف مرادی بخشدار بخش کرفتو نیز اوایل سال جاری به دهیاران فرصت 15 روزه داد تا نسبت به احداث سایت دفن زباله روستاها اقدام نمایند.
اما انگار این انتقادها و اولتیماتومها نتوانسته است این مشکل را حل کند و تمام ادارات مربوطه توپ را به زمین دیگران میاندازند و کشاورزی و طبیعت دیواندره به سمتوسوی نابودی میرود.
حال سؤال اینجاست آیا اداره محیطزیست، منابع طبیعی و شبکه بهداشت و درمان برای سلامت مردم و حفظ طبیعت نمیتوانند از ابزارهای قانونی برای جلوگیری از این نابودیها استفاده کنند یا مراعاتهای دوستان خود در دیگر ادارات را میکنند.
گزارش از هیوا محمدپور
منبع: کردپرس
انتهای پیام/
برچسب ها :
دفن زبالهدیواندرهزمین کشاورزیآشغالسایت دفن زبالهنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی
س. مرادی [دوشنبه 17 خرداد 1395 | 09:42] پاسخ
واقعا به موضوع خوبی اشاره کرده اید متاسفانه کنار جاده ها زباله های پخش شده کاملا مشخص است و چهره زیبای کردستان را بدچهره کرده است. سپاس