پتانسیل های صنعتی و معدنی شهرستان دیواندره و بررسی کم وکاستی های آن

در شهرستان دیواندره سرمايه لازم در بين خود مردم وجود ندارد وسرمايهگذاري لازم در صنایع و معادن توسط دولت و بخش خصوصی آنچنان که باید و شاید صورت نگرفته است و همین عوامل باعث شده است که صنعت نيز به ميزان مناسبي رشد نكند.
به گزارش سارال خبر، پيشرفت و توسعه صنعت و به اصطلاح صنعتي شدن نيازمند فاكتورهايي است كه نبود هر كدام از آنها روند صنعتي شدن را كند ميكند و گاهي اوقات آن را سالها به تأخير مياندازد.
در منطقه دیواندره سرمايه لازم در بين خود مردم وجود ندارد وسرمايهگذاري لازم در صنایع و معادن توسط دولت و بخش خصوصی آنچنان که باید و شاید صورت نگرفته است و همین عوامل باعث شده است که صنعت نيز به ميزان مناسبي رشد نكند و از ديگر دلايل عدم پيشرفت مناسب صنعت در دیواندره كمبود نيروي انساني متخصص در سالیان گذشته بوده است كه نيروي لازم پرورش يافته وجود نداشته است.
با توجه به كاوشهاي كمي كه در اين منطقه صورت گرفته اكثر منابع اين منطقه ناشناخته باقي مانده است.
یقینا مهمترین معضل و آسیب در حوزه توسعه یافتگی شهرستان، معضل خام فروشی و فقدان صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات تولیدی در شهرستان است.
سه محصول و کالای مهم در این منطقه، شیر، معادن زیرزمینی و دام و طیور می باشد که *طبق برآوردها میزان تولید شیر 29000 تن، گوشت قرمز 5000 تن و پنیر 3750 تن در سال بوده که در این زمینه بیش از 10000 خانوار درشهرستان از این طریق امرار معاش می نمایند و علاوه بر آن وجود کانی های فلزی و غیرفلزی مثل سنگ آهک، آهن، پلی متان، گچ و انواع سنگهای تزئینی بر ظرفیتها و پتانسیلهای توسعه ای این شهرستان افزوده است* که متاسفانه فعلا در مرحله بالقوه جولان می دهد و نیاز دارد با پوست اندازی و برنامه ریزی مناسب، اصولی و راهبردی به مرحله بالفعل درآید و عواید و ارزش افزوده آن با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی به شهرستان برگردد و ایجاد اشتغال کند.
سنگهای آهن، آهک و تزئینی ما با وجود اینکه یکی از قطبهای مهم اکتشافات معدنی هستیم از طریق تریلرها از روستاها ی شهرستان خارج شده و تنها گرد و غبار، آلودگی صوتی و تصادفات جاده ای ناشی از تردد این تریلرها نصیب ساکنین دیواندره از سرمایه های طبیعی و خدادادی است و مهمتر اینکه همین اکتشافات معدنی پس از فرآوری محصول با قیمتی چند برابر و مضاعف به خودمان بازگردانده می شود و در مکانهایمان به کار می بریم.
منابع و ذخایر مكشوفه در حال بهره برداری در شهرستان منحصر به دو الی سه معدن سنگ تزئینی می باشد كه در حال حاضر به بهره برداری رسیده و سنگ های استخراجی را به دیگر شهرستان ها صادر می كنند . سنگ لاشه و سنگ آهن ظفرآباد، معدن سنگ چینی و پودر كربنات كلسیم روستای ابراهیم آباد ، آهك دربند كه در حال حاضر در حال بهره برداری می باشند.
كانی های فلزی و غیر فلزی فراوانی منجمله سنگ آهك ، آهن ، منگنز ، گچ و انواع سنگ در سطح شهرستان وجود دارد که به صورت بكر باقی مانده است.
به واسطه توسعه نیافتگی و فقدان رونق اقتصادی با وجود این همه ظرفیتها و قابلیتها قطعا ناراحتی و ناامیدی مردم و ساکنین منطقه و حتی مسئولین را به بار خواهد آورد.
هم اکنون در دیواندره قریب به 92 واحد مرغداری وجود دارد( 47 واحد بهره بردار و 45 واحد در دست احداث) و تا حدی در این راستا پیش رفته ایم که به درجه اشباع و نقطه جوش رسیده ایم و به گزافه نیست که بگوییم دیواندره شهر مرغداری صنعتی است اما دریغ از یک کشتارگاه صنعتی.
با وجود اینکه قطب دامپروری استان می باشد اما نه مرکزی برای خرید و فروش دام و نه کشتارگاه صنعتی برای کشتار دام وجود دارد و دامداران ما مجبورند برای فروش دام های خود به استانهای مرکزی کشور رفته و برای کشتار حتی قصابی های داخل شهر به شهرهای همجوار بروند.
كارخانه آرد شفق با تولید روزانه سه هزار تن آرد، كارخانه گونيبافي نيك الياف، كارخانه لوله از بست روستاي دربند، كارخانه آرد كرفتو، كارخانه های آسفالت و ماسه شویی،هماكنون مشغول فعاليت هستند كه تعداد كم كارخانهها بيانگر فقر صنعتي اين منطقه است.
ازجمله کارخانه های در دست سرمایه گذاری و احداث می توان به کارخانه سیمان روستای قلعه روتله با ظرفیت تولید روزانه سه هزار و 200 تن سیمان فله و پاکتی اشاره نمود که در صورت راه اندازی 400 فرصت شغلی مستقیم و در زمان اجرای طرح سه هزار فرصت شغلی در منطقه ایجاد می کند.
ازکارخانه های تعطیل شده می توان به کارخانه آهک روستای دربند اشاره کرد که به لطف سرمایه گذار آن تمامی وسایل و امکانات آن به شهرستان بیجار انتفال داده شده است و کامل تعطیل شده است و تعدادی از کارگران و کارکنان آن نیز به کارخانه سیمان بیجار منتقل شده اند و معدن آهک این روستا به صورت متروکه درآمده است.
البته می توان به کارگاه های کوچک تولیدی صنایع مانند کارگاه های تولیدی ادوات کشاورزی ،کارگاه تولید سنگ های تزئینی کرداستون و چند کارگاه کوچک دیگر که هر کدام با دو یا سه کارگر مشغول به فعالیت هستند و در هر کدام مشکلاتی از قبیل کمبود امکانات و سرمایه،عدم رعایت حقوق کارگرانو بدهی و معوقات زیاد بانکی و... اشاره کرد.
محدوده معادني كه كشف شدهاند عبارتند از:
1 ـ معدن گچ در روستاي پاپاله، پنجه، شاليشل و مرادقلي
2 ـ معادن سنگچيني در روستاي ابراهيمآباد، تبريز خاتون و دره دزدان
3 ـ معدن سيمان در روستاي دربند
انتهای پیام/
برچسب ها :
صنعت و معدندیواندرهپتانسیل های صنعتینظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری وشرکتهای سرمایهگذاری
- کشت و برداشت زعفران در شهرستان دیواندره
- ده کشته و زخمی حاصل آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
- نماز جمعه شهرستان دیواندره به امامت ماموستا قضایی امام جمعه موقت شهرستان دیواندره
- تخریب اموال بیت المال ممنوع
- انشا در مورد فصل پاییز از دانش آموزی از مدرسه تزکیه شهرستان دیواندره
- تقدیر و تشکر از رفتگران در مدرسه وریا شهرستان دیواندره
- وضعیت شبکه فاضلاب شهر دیواندره
- استانداردها، شهرها را هوشمندتر می کنند
- وزیر کشور به کردستان سفر میکند
- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهرستان دیواندره برگزارشد
- یادداشت روز به نقل از.سیف الله کرمی
- امروز مورخه نوزده مهر استاندار کردستان معرفی شد.
- جشن عاطفهها در شهرستان دیواندره در مدرسه شهید یوسفی با حضور فرماندار شهرستان و مسئولان ادارات سطح شهر
- حل مشکلات اراضی کشاورزی روستاهای غیاث ابادوامیرآبادبیجار:
- مسابقه نقاشی کودکان در شهرستان دیواندره به همت شهرداری و شورای شهر و حضور مهمانهای خارجی ازاسپانیا
- برگزاری جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی شهرستان دیواندره
- روز نیروی انتظامی. 13 مهر به عنوان روز نیروی انتظامی نامگذاری شده است.
- امروز مورخه پنجشنبه ۹۶/۷/۱۳ جلسه عمران شورای شهر دیواندره در دفتر شورا برگزار شد
- بارش برف و باران در استان های غربی